PHP Tools no longer working

PHP Tools [?] extends Visual Studio with set of advanced features to work more efficiently with PHP code.

PHP Tools no longer working

Postby rjvers » September 18th, 2018, 5:59 pm

I am trying to get PHP Tools to work again on Visual Studio 2010, this after I updated PHP. In tools it says xdebug is not enabled (with WAMP) but it is enabled. If I run it I get errors I did not get before and it no longer breaks on previous breakpoints.

How to I get this to work?
rjvers
 
Posts: 1
Joined: September 18th, 2018, 5:47 pm

Re: PHP Tools no longer working

Postby Miloslav Beno » September 20th, 2018, 11:40 am

Hello,

This was solved by email. For everyone else who would have the similar issue:

Please check the output of `phpinfo`, you will see if Xdebug is loaded. In this case, it wasn't loaded although php.ini file had Xdebug turned on; there were two php.ini files. WAMP was using different one that user was editing. So just check what `php.ini` file is used.

Thank you,
Miloslav Beno │ DEVSENSE s.r.o. │ @miloslavbenomiloslav@devsense.com
User avatar
Miloslav Beno
 
Posts: 1228
Joined: January 7th, 2012, 8:36 pm


Return to PHP Tools

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron

User Control Panel

Login

Who is online

In total there are 6 users online :: 0 registered, 0 hidden and 6 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 89 on October 15th, 2018, 4:06 pm

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests
Phalanger