Use HTML Intellsense with a .php file

PHP Tools [?] extends Visual Studio with set of advanced features to work more efficiently with PHP code.

Use HTML Intellsense with a .php file

Postby User48392 » November 26th, 2017, 11:05 pm

Hello, I recently downloaded and installed your php tools for Visual Studio. I have not purchased a licences yet and so your IntelliSense does not work for php codeing. I was wondering if it would be possible to use the normal HTML IntelliSense. Thanks
User48392
 
Posts: 3
Joined: November 26th, 2017, 10:59 pm

Re: Use HTML Intellsense with a .php file

Postby Miloslav Beno » November 27th, 2017, 2:25 pm

Hi,

Thank you for your message.

Our editor is using HTML Intellisense for Visual Studio in php file. If that's not the case in your instance please send us screenshot. Maybe there will be something we can observe from it.

Thanks!
Miloslav Beno │ DEVSENSE s.r.o. │ @miloslavbenomiloslav@devsense.com
User avatar
Miloslav Beno
 
Posts: 1233
Joined: January 7th, 2012, 8:36 pm

Re: Use HTML Intellsense with a .php file

Postby User48392 » November 28th, 2017, 9:24 pm

The 1st image is from a .php file with your php tools installed.

Php file.png


The 2nd is a normal .HTML file

HTML file.png


Is there a way to get whats in the 2nd image in the 1st?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User48392
 
Posts: 3
Joined: November 26th, 2017, 10:59 pm

Re: Use HTML Intellsense with a .php file

Postby Miloslav Beno » November 29th, 2017, 1:26 pm

Hi,

Hmm, that's strange. Do you have trial activated? What Visual Studio version do you use?

I've just smoked test it and it works on my instance of VS2017

htmlinphp.png


Could you please also send a feedback directly from VS, we will be albe to find out more https://docs.devsense.com/troubleshooting/feedback

Thanks,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Miloslav Beno │ DEVSENSE s.r.o. │ @miloslavbenomiloslav@devsense.com
User avatar
Miloslav Beno
 
Posts: 1233
Joined: January 7th, 2012, 8:36 pm

Re: Use HTML Intellsense with a .php file

Postby User48392 » November 29th, 2017, 8:41 pm

I had not activated the trial yet but once I did the IntellIsense worked. Thanks for all your help
User48392
 
Posts: 3
Joined: November 26th, 2017, 10:59 pm

Re: Use HTML Intellsense with a .php file

Postby Miloslav Beno » November 30th, 2017, 9:32 am

I'm glad it was that easy :-)

Thanks!
Miloslav Beno │ DEVSENSE s.r.o. │ @miloslavbenomiloslav@devsense.com
User avatar
Miloslav Beno
 
Posts: 1233
Joined: January 7th, 2012, 8:36 pm


Return to PHP Tools

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron

User Control Panel

Login

Who is online

In total there are 5 users online :: 0 registered, 0 hidden and 5 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 89 on October 15th, 2018, 4:06 pm

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests
Phalanger